Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes

Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes

4.1 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • sumac to taste
    1 - 2 tbsp
  • dried oregano
    1 tbsp
  • salt plus extra for seasoning
    1 ½ tsp
  • ground black pepper plus extra for seasoning
    1 tsp
  • water
    1600 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • brown onion cut into quarters
    1
  • celery stalks cut into pieces
    3
  • garlic cloves roughly chopped
    3
  • beef roast trimmed (see Tip)
    1200 - 1300 g
  • new baby potatoes washed
    1000 g
  • oil plus extra to taste
    1 - 2 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley roughly chopped
    1 - 2 sprigs
  • pitted black olives roughly chopped
    2 - 3 tbsp
  • mixed leafy greens of choice to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475.7 kcal / 1998.1 kJ
Białko 52.9 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1265.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...