Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 1600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'arachide
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 560 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 825.4 kJ / 195.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2333.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10 min
Brioche à la cannelle glacée
2h 20 min
Ficelle de pain
4h 5min
Petits sandwichs façon bretzel
2h 30 min
Cruffins américains
3 godz. 50 min
Spätzles aux girolles
50 min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2u. 45min
Bretzel
1h 10 min