Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Le jour même
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 15 g de sucre vanillé maison
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1609 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Chocolat liégeois
4h 30min
Magmour (ragoût d’aubergines aux tomates et aux pois chiches)
55 min
Crème glacée caramel et cacahuète
3sa 20 dk
Gâteau au chocolat cétogène
45 min
Pâtes crémeuses aux crevettes cajun
30 min
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35 min
Bagel en 3 ingrédients
35 min
Croque façon Fast Food
3h
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Crème dessert au chocolat
25 min
Chouquettes du goûter
35 min
Flan sans pâte
6h