Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes
- 145 g de sucre en poudre
- 110 g de farine de blé
- 75 g de beurre, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 750 g de lait
- 90 g de sucre roux
- 310 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- farine, pour le plan de travail
- beurre, pour le moule
- 60 g de chocolat noir pâtissier
- 170 g de chocolat au lait pâtissier
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3407.4 kJ / 814.4 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 127.6 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1u.
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Chocolat liégeois
4h 30min
Fraisier
15 Std.
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min
Merveilleux
3h
Gland à la pistache
1h 30 min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Cheesecake aux fruits d'été
3 Std. 35 Min
Churros maison et pâte à tartiner
1h 10min
Paris-Brest
3h
Flan sans pâte
6u.