Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de noisettes
- 145 g de sucre en poudre
- 110 g de farine de blé
- 75 g de beurre, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 750 g de lait
- 90 g de sucre roux
- 310 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- farine, pour le plan de travail
- beurre, pour le moule
- 60 g de chocolat noir pâtissier
- 170 g de chocolat au lait pâtissier
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3407.4 kJ / 814.4 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 127.6 mg
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
L'aventure Vorwerk - Guyappymix
Pas d’évaluation
ATELIER menu 2
1h
L'histoire Vorwerk
5min
ATELIER menu 1
1h
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Sablés façon mendiants aux fruits secs
1h
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Meringues fondantes chocolat-amande
2h 30min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3u. 35min
Lasagne chèvre et courgette
1h
Gâteau au chocolat cétogène
45min