Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation des meringues
- 100 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de sucre glace
Réalisation de la chantilly au mascarpone
- 220 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 80 g de mascarpone, très froid
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
Montage
- 50 g de copeaux de chocolat blanc
- 50 g de copeaux de chocolat noir ou au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1h
Petits beignets chocolat et noisettes
3sa 10 dk
Mille-feuille vanille, caramel et noix de pécan
13h 10min
Fraisier
15h
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Forêts-Noires individuelles
1 godz. 40 min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 godz. 30 min
Crème pâtissière au caramel
50 min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 godz.
Tartelettes au citron meringuées
14 godz. 15 min
Choux craquelins à la vanille
1h 15 min
Paris-Brest
3 godz.