Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
- 300 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 2 sachets de sucre vanillé
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de chocolat noir
- 100 g chocolat au lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 461 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merveilleux
3 Std.
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Napolitain
4h 20min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Petites gâches au chocolat au lait
15 godz. 10 min
Paris-Brest
3 Std.
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20 min
Tarte entremets chocolat et noisette
18 Std. 30 Min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs
1h 5min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min