
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gousses d'ail
- 85 g d'échalotes
- 90 g d'oignon coupé en deux
- 30 g d'huile neutre
- 2 piments rouges frais en petits morceaux
- 150 g de filet de poulet en petits morceaux (2-3 cm)
- 300 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 500 g d'eau
- 300 g de nouilles de blé chinoises épaisses
- 30 g de sauce de soja sucrée (kecap manis)
-
20
g de pâte de piment frais (sambal oelek)
lub 20 g de purée de piment - 1 cube de bouillon de volaille émietté
- 50 g de ciboules émincées
- 50 g de germes de soja frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 694 kcal / 2903.6 kJ
- Białko
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Węglowodany
- 101.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 953.4 mg