
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de cerneaux de noix
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 115 g de parmesan coupé en morceaux
- 2 c. à café d'origan frais haché finement
-
115
g de ricotta fraîche
lub 115 g de fromage de chèvre - 910 g d'eau
- 450 g de pâtes sèches type penne
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts et un peu pour le service
- poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554 kcal / 2318 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 985 mg