Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 165 g de sucre en poudre
- 155 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 110 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'amandes en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 3 citrons jaunes, le zeste et le jus (100 g)
- 2 œufs
- 1 c. à café bombée de fécule de maïs
- 375 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1944 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
1h
Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue
30min
Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)
3h 45min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Financiers à la framboise
25min
Financiers pistache et framboise
35min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Cheesecake baklava
3h 30min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Gâteau moelleux au citron
1h