Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 75 g de chocolat noir
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe de sirop d'agave
Les moelleux
- 100 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 40 g de pâte de pistache
- 75 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
- pistaches, décortiquées et non salées, pour le décor
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1174 kJ / 282 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Meringues fondantes chocolat-amande
2 godz. 30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1hod. 15min
Maamouls (biscuits fourrés aux pistaches)
1 Std. 40 Min
Fondant au chocolat
40 Min
Gâteau aux pommes
1hod.
Limonade à la fraise
10 dk
Mousse minute à la framboise
5 dk
Nuage au chocolat
45 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45 Min
Cookie géant aux 3 chocolats
30min