Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 620 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 551.9 kJ / 130.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 217.1 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux figues
3h 40min
Pancakes à la farine de sarrasin
30 Min
Guyappymix - A
Žádné hodnocení
Pain au maïs portugais
5sa
Croissants aux pépites de chocolat
5h 40min
Infusion aux zestes d'agrumes
25 min
Muffins anglais à la farine complète
2 Std. 10 Min
Muffins anglais
4hod. 10min
Pain complet vapeur
4sa
Pain vapeur
2h
Wraps au jambon et au fromage
1 godz. 30 min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min