Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 620 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 551.9 kJ / 130.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 217.1 mg
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min
Petits pains vapeur
2 Std. 10 Min
Fromage frais à tartiner
15 Std. 20 Min
Croissants végétaliens à l'orange
3h 20min
Pâté tamal (Anna) Métrique
Brak ocen
Pain aux oignons
5 Std. 30 Min
Pain à la ricotta
3h
Ricotta
16h 15min
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30 min
Pain vapeur
2 godz.
Pain express (Simplicité)
1h 15min