Planche de beurre sucrée aux pommes et aux noix

Planche de beurre sucrée aux pommes et aux noix

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 portions

Składniki

  • 50 g de cerneaux de noix
  • 20 g de beurre clarifié
  • 350 g de pommes (à chair ferme, par exemple Granny Smith, Fuji, Pink Lady), coupés en morceaux (3,5 cm)
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 ½ - 2 c. à café de cannelle en poudre
  • 600 g de crème liquide 30-40% m.g. froide
  • 15 g de sirop d'érable et un peu pour le dressage
  • baguette pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 11.8 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 611.3 kJ / 146.1 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...