Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre
-
350
g de mirabelles, dénoyautées
lub 350 g de mirabelles surgelées - 100 g de sucre roux
- 20 g d'eau-de-vie de mirabelle
- 3 œufs
- 6 gouttes d'extrait de vanille liquide
- 200 g de ricotta
- 50 g de poudre d'amande
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1801.4 kJ / 430.6 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte soleil aux tomates séchées et sardines
1h 30min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20min
Sorbet marbré au yaourt, abricot et sésame caramélisé
8h 40min
Galette des Rois aux cerises noires
1h 15min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Tarte au boudin blanc et aux figues
1h 30min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min