Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes décortiquées
- 180 g de foies de volaille, coupés en morceaux de 3 cm
- ½ c. à café de cinq-épices
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 150 g de crème liquide
- 10 g de beurre
- 1000 g d'eau
Le jus aigre-doux
- 60 g de porto rouge
- 20 g de vinaigre de cidre
- 10 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1500 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 Std. 25 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5h 30 min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 godz. 20 min
Quenelles nature sauce nantua
3sa 40 dk
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Flan à la farine de châtaigne
12h 50min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 godz. 45 min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Flan d'aubergine
1 godz.
Sauce gribiche
15min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min