Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes décortiquées
- 180 g de foies de volaille, coupés en morceaux de 3 cm
- ½ c. à café de cinq-épices
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 150 g de crème liquide
- 10 g de beurre
- 1000 g d'eau
Le jus aigre-doux
- 60 g de porto rouge
- 20 g de vinaigre de cidre
- 10 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1500 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Pâté aux figues
50 godz. 25 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Gelée de coing
1h
Quenelles nature sauce nantua
3 Std. 40 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 Std. 15 Min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55min
Pâte de coings
1 godz. 45 min
Sauce gribiche
15min