Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 1 gousse de vanille Bourbon, fendue en deux et grattée
- 4 pommes à cuire moyennes
- 200 de riz rond blanc, spécial dessert
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre roux
- 20 g de beurre demi-sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 156660.5 kJ / 37442.8 kcal
- Białko
- 672.6 g
- Węglowodany
- 8426.2 g
- Tłuszcz
- 91.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 116.8 g
- Sód
- 212.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20min
Crème dessert aux speculoos
6sa 20 dk
Gâteau vapeur vanille, fraise, rhubarbe
1h 15min
Galette des rois façon tartiflette
1 Std. 30 Min
Soufflé normand
45min
Tarte au saint-nectaire
50 Min
Saumon gratiné à la pomme
30 Min
Gratin dauphinois au pesto rouge et comté
1 Std.
Tourte aux pommes façon Harry & Sally
1 Std. 20 Min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Flan sans pâte
6u.