Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de figues fraîches, coupées en morceaux et 1 figue en lamelles pour la finition
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de fromage blanc nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165.8 kJ / 279 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 21.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet à la figue
10 Min
Soupe de poires et raisins
35 min
Crème de banane à la fraise
2 godz. 50 min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Petits gratins de bananes
50min
Flan à la farine de châtaigne
12h 50min
Papet jurassien
2h 45min
Flan pomme-coco
55 Min
Nice cream à la banane et vanille
12 Std. 10 Min
Compote meringuée pomme-ananas
45min
Mousse au citron vert façon mojito
3 Std. 15 Min
Compote de kiwis, pommes et vanille
30min