Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 4 œufs
- 190 g de farine de blé
- 8 c. à soupe d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 400 g d'abricots frais, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2887 kJ / 690 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Gâteau aux pommes
1h
Clafoutis abricot-romarin
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Cake pomme et cannelle
55min
Cake orange-pavot
1h
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Cake aux fruits secs
2h
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 godz. 40 min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min