Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 100 g de boisson végétale à l'amande
- 50 g de poudre d'amande
- 95 g de sucre roux
- 50 g de fécule de maïs
- 10 abricots frais, coupés en deux
- 40 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.2 kJ / 369.5 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 163.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 godz. 30 min
Cake à la crème de marrons
1 godz.
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Flan aux pommes
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux pommes et amandes
1 godz.
Crumble pommes-figues
45min
Crumble pomme-cannelle
45min