Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 100 g de boisson végétale à l'amande
- 50 g de poudre d'amande
- 95 g de sucre roux
- 50 g de fécule de maïs
- 10 abricots frais, coupés en deux
- 40 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.2 kJ / 369.5 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 163.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Carrot cake au miel
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Flan aux pommes
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Crumble pommes-figues
45min
Crumble pomme-cannelle
45min
Clafoutis aux cerises
45min