Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poudre d'amande
- 130 g de farine
- 50 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le plat
- 80 g de roquefort, émietté
- 500 g d'eau
- 1000 g d'endives, coupées en deux dans la longueur
- 30 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- 20 g de sucre
- 2 c. à café de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2055.3 kJ / 491.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 425 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et champignons
30 dk
Croque monsieur à la tomate
1h
Roulés de saumon et de courgette
25 min
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30 dk
Tarte au boudin blanc et aux figues
1 godz. 30 min
Poulet à la cubaine
40 min
Pintade farcie avec Betty
2 godz.
Tatin d'endives, jambon et pickles d'oignons
1h 20min
Lentilles du Puy au saumon, sauce au bleu
1h
Chou frisé à l'italienne en cocotte
1 godz. 50 min
Cassoulet toulousain
1 godz. 40 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min