
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de panais épluchés et coupés en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 700 g de chair de courge d'hiver type butternut, coupée en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 150 g de comté coupé en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 400 g d'eau
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de lait
- 60 g de cerneaux de noix grossièrement concassés
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 471.5 kcal / 1958.5 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Sód
- 213.5 mg