
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g salami w plastrach
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0,5 cm paski
-
250 g makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)
-
50 g sera żółtego np. gouda, edam, cheddar, pokrojonego na kawałki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
500 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
2 jajka
-
800 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
400 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
liście bazylii, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
767.4 kcal /
3210.9 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
48.3 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
25.3 g
Sód
944.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska