
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g kaszy jęczmiennej grubej
-
15 g oleju
-
50 - 100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego drobno posiekany
-
100 g rzodkiewek pokrojonych w 2 mm plastry lub półplastry
-
150 g pomidorków koktajlowych kolorowych, przekrojonych na pół
-
100 g ogórka nieobranego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
150 - 200 g jogurtu naturalnego gęstego
-
10 g musztardy
-
10 g miodu
-
10 - 15 g octu jabłkowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267.2 kcal /
1118.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
773.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 Min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 Min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 Std. 10 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 Std.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 Min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 Min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 Min
Tortille z warzywami i szynką
30 Min