Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 1 dorade grise, entière (environ 800 g)
- 2 échalotes, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc
- 1 tige de citronnelle fraîche
- 1 c. à soupe d'aiguilles de romarin frais
- 2 pincées de sel
- 1000 g d'eau
Les canederli
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de mie de pain
- 20 g de lait
- 1 c. à soupe de persil frais, équeuté
- 1 œuf
- le zeste d'un citron jaune, râpé
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- farine de blé, pour les canederli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3423.7 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 95.8 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 691.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai Tom Yum
45 min
Curry de poisson
35min
Chili non Carne
1h
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Gâteau étagé Piña colada
2h 30min
Soufflés au fromage de chèvre, sauce au yogourt et poireaux
45 min
Mini-plumcake au yogourt
40 min
Petits chocolats cœur framboise
Brak ocen
Tarta a las tres leches (Gâteau aux 3 laits)
2h 55min
Tarte aux pommes façon crumble
2h 30min
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min