Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 1 dorade grise, entière (environ 800 g)
- 2 échalotes, coupées en deux
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc
- 1 tige de citronnelle fraîche
- 1 c. à soupe d'aiguilles de romarin frais
- 2 pincées de sel
- 1000 g d'eau
Les canederli
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de mie de pain
- 20 g de lait
- 1 c. à soupe de persil frais, équeuté
- 1 œuf
- le zeste d'un citron jaune, râpé
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- farine de blé, pour les canederli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3423.7 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 95.8 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 691.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies aux noix de Macadamia
45min
Tarte aux nectarines et frangipane
Brak ocen
Croquettes de crabe
Brak ocen
Miel épicé
10 min
Huile parfumée
Brak ocen
Eton mess orange et fruit de la passion
Brak ocen
Curry vert thaï, riz à la citronnelle
1j 50 menit
Gâteau végan à l'orange et à la coco
2h
Sauce aux câpres
30min
Sauce cheddar
10 min
Feuilleté chantilly et fraise
1h 15min
Gâteau magique au citron
3hod. 15min