Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'échalote
- 10 g d'huile d'olive
- 250 g de champignons de Paris frais
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 3 brins de persil plat frais
- 2 c. à soupe de purée d'amande blanche
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à soupe de noisettes concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1115 kJ / 269 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 Min
Velouté de champignons
20 min
Crème de lentilles au lard
3h 10 min
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10 min
Crème de champignons aux saint-jacques
40 Min
Tartare de crevettes et fenouil aux agrumes, crème de ricotta Passion et baies roses
15min
Gaspacho tomates ananas
1h 5min
Crème de petits pois
40 Min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min
Velouté d'artichaut au foie gras (mise en bouche)
30 min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min
Crème de chou-fleur à l'amande et saumon fumé
25 min