
Wersje kompatybilne
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon coupé en deux
- le zeste de 2 clémentines non traitées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
-
1
c. à soupe de bouillon de volaille
lub ½ cube de bouillon de volaille - 600 g de châtaignes cuites et pelées
- 450 g de lait
- 200 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de bacon détaillé en lanières
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468 kcal / 1953 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g