
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 123 kcal / 514.6 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 21.5 mg
Alternatywne przepisy
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 Std.
Żelki owocowe
25 Std. 10 Min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 Std. 40 Min
Tęczowy deser z galaretek
3 Std. 45 Min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 Std. 15 Min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Lizaki bezowe choinki
3 Std. 40 Min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 Std. 40 Min
Babeczki leśny mech
2 Std. 50 Min
Hot dogi pieski
40 Min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 Min
Deser plaża
2 Std. 30 Min