Jogurtowe galaretki wielkanocne
TM6 TM5

Jogurtowe galaretki wielkanocne

4.2 (14 ocen)

Składniki

  • 4 łyżki wody
  • 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
  • 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
  • pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
514.6 kJ / 123 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
5.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Błonnik
0.5 g
Sód
21.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy