Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowe galaretki wielkanocne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
4 łyżki wody
-
4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
-
300 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z zalewy
-
pisaki cukrowe, kolorowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
21.5 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
514.6 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Bento z pandami
1 godz.
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.