
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z różami z jabłek (TM5)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
cukru80 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki120 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia210 g
-
żółtka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Jabłka
-
jabłek twardych (łącznie ok. 1000 g, patrz wskazówka)4 - 6
-
wody500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
cukru150 g
Pieczenie i krem budyniowy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia40 g
-
masło do natłuszczenia
-
cukru80 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
żółtek5
-
skrobi ziemniaczanej35 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364.6 kcal /
1525.4 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
61.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
54.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Omlet à la leśny mech
15 min