Wrap des Caraïbes

4.9 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
  • 1 c. à café de graines de coriandre entières
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g de gingembre frais
  • 150 g de tomate coupée en quatre et épépinée
  • ½ c. à café de paprika
  • 1 - 2 piments frais
  • 25 g d'huile d'olive
  • 25 g de sauce de soja
  • 10 g de jus de citron vert
  • 400 g d'eau
  • 350 g de filets de poulet, sans peau en morceaux
  • 4 tortillas de blé (Ø 22 cm)
  • laitue iceberg émincée, pour la garniture
  • 1 mangue mûre en dés (1 cm)
  • coriandre fraîche pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393.2 kcal / 1645.1 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 756.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...