Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes

Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes

3.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 1000 g de patates douces (environ 6)
  • 1000 g d'eau
  • 220 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g de poivrons verts en morceaux (4 cm)
  • 250 g de poivrons rouges en morceaux (4 cm)
  • 300 g de courgettes en morceaux (4 cm)
  • 70 g d'huile d'olive
  • 600 g de purée de tomates en conserve
  • 2 c. à café de sel
  • 5 - 6 pincée de poivre moulu
  • 500 g de pâtes sèches type conchiglie ou canneloni
  • 220 g de thon en boîte au naturel égoutté
  • 40 g de beurre doux en morceaux
  • 500 g de lait
  • 40 g de farine de blé
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.1 kcal / 1782.7 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 718.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...