
Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa zupa z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
110 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
800 g wody
-
340 g brokułów tylko łodygi, pokrojone na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 łyżki płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
120 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
130 g różyczek brokułu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.2 kcal /
1059.4 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
35.4 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
80.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska