Risotto z dynią i serem
TM6

Risotto z dynią i serem

4.2 (198 ocen)

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 700 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
    lub 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2118.2 kJ / 506.3 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
69.3 g
Tłuszcz
20.2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Błonnik
0.7 g
Sód
511.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy