Risotto z dynią i serem

Risotto z dynią i serem

4.2 298 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 250 g miąższu dyni np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 320 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 700 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g sera taleggio pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g masła

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 511.5 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2118.2 kJ / 506.3 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...