Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek
-
50 g zielonej soczewicy, suszonej
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
400 g wody
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1274.1 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
1399.5 kJ /
334.5 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min