Wegańskie leczo z kurkami
TM6 TM5

Wegańskie leczo z kurkami

4.6 (211 ocen)

Składniki

  • 3 papryki, różnokolorowe, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 250 - 300 cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 1 cebula, duża, przekrojona na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
    lub 200 - 250 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 2 pomidory, średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
620.6 kJ / 148.3 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
6.3 g
Sód
603.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy