Wegańskie leczo z kurkami

Wegańskie leczo z kurkami

4.7 258 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 3 papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 250 - 300 cukinii pokrojonej na kawałki
  • 1 cebula duża, przekrojona na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
    200 - 250 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 2 pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 148.3 kcal / 620.6 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 603.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...