
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie leczo z kurkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
3 papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
250 - 300 cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 cebula duża, przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
2 pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
148.3 kcal /
620.6 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
603.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska