Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie leczo z kurkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
3 papryki, różnokolorowe duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
250 - 300 cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 cebula duża, przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
200 - 250 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odsączonych200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki2 pomidory średniej wielkości, bez skóry, pokrojone na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
603.8 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegańskie chili
40 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min