Urządzenia i Akcesoria
Hummus z warzyw z rosołu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
250 - 300 g ugotowanych warzyw (np. z rosołu), marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)
-
50 - 75 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do polania
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
281.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
9444.2 kJ /
225.7 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 godz.
Pesto szpinakowe
10 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Tahini
10 min