
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku4
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji1
-
oleju30 g
-
batatów pokrojonych w 1-2 cm kostkę300 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)2 - 3 łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta, labraksa), pokrojonych na 3-4 cm kawałki450 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego25 g
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
487.2 kcal /
2038.3 kJ
Białko
28.4 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
735.3 mg