Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)

4.8 (644 oceny)

Składniki

  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
  • 30 g oleju
  • 300 g batatów, pokrojonych w 1-2 cm kostkę
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 - 3 łyżeczki czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta, labraksa), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 25 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2038.3 kJ / 487.2 kcal
Białko
28.4 g
Węglowodany
31.5 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Błonnik
4.5 g
Sód
735.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy