Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)

Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)

4.8 692 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    4
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    30 g
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
    1
  • oleju
    30 g
  • batatów pokrojonych w 1-2 cm kostkę
    300 g
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • wody
    300 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)
    2 - 3 łyżeczki
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta, labraksa), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    450 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 487.2 kcal / 2038.3 kJ
Białko 28.4 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 735.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...