
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
-
30 g oleju
-
300 g batatów pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżeczki czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta, labraksa), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
25 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
487.2 kcal /
2038.3 kJ
Białko
28.4 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
735.3 mg