![Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d5f91d4-c020-4134-9c74-1b3d92717b59/Derivates/38b07ef1-64ca-4a67-8a23-46a46ffc688b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 30 g masła
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 30 g ryżu białego
- 20 g kaszy bulgur
- 2 łyżki mięty, suszonej
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1470 g wody, w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1660 kJ / 397 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Londyńska zupa grochowa
50 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 Min
Szwajcarski krupnik
40 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min