
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 30 g masła
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 30 g ryżu białego
- 20 g kaszy bulgur
- 2 łyżki mięty, suszonej
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
- 1470 g wody, w temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 cytryna, pokrojona w ćwiartki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1660 kJ / 397 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szwajcarski krupnik
40 Min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 Min
Zupa z pomidorów i cukinii
55min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45min