Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pomidorów i cukinii
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 cukinia mała (ok. 200 g)
-
200 g batata pokrojonego w 3 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki w
-
100 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124.4 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
656.2 kJ /
156.8 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min