Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 cukinia, mała (ok. 200 g)
- 200 g batata, pokrojonego w 3 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki w
- 100 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g wody
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 124.4 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30min
Brokułowa zupa z soczewicą
25min
Węgierska zupa grzybowa
45min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Wiosenna zupa minestrone
50min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 Min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 Min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Zielona zupa minestrone
40 Min