Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 cukinia, mała (ok. 200 g)
- 200 g batata, pokrojonego w 3 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki w
- 100 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g wody
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 124.4 mg
Alternatywne przepisy
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1h
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min