Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)

Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)

4.7 175 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 1200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 300 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g pieczarek
  • 400 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, śląskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g kostek boczku
  • masło ilość do natłuszczenia, plus dodatkowa ilość zimnego masła pokrojonego w 3 mm plastry, do obłożenia (ok. 40 g)
  • 2 - 3 liście białej kapusty
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 4 szczypty majeranku, suszonego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600 kcal / 2510.3 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 37.9 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1425.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...