
Urządzenia i Akcesoria
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
Składniki
-
skrzydełek z kurczaka pokrojonych na kawałki, tylko najgrubsze i środkowe części (lotki odciąć)1000 g
-
ząbków czosnku6
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
oleju sezamowego30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wina ryżowego30 g
-
sosu sojowego30 g
-
sosu ostrygowego30 g
-
cukru30 g
-
ketchupu90 g
-
słodkiego sosu chili (patrz wskazówka)15 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)1 łyżka
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do dekoracji2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.