Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero

Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero

4.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ limone, preferibilmente biologico
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di bietole a listarelle
  • 500 g di gamberi crudi puliti
  • 200 g di grano saraceno
  • 1200 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 351.3 kcal / 1469.3 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 878.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...