Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
-
250
g de canneberges fraîches, ou surgelées
lub 250 g de fruits rouges surgelés variés - 80 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
Les décorations
- 8 guimauves, blanches
- 16 clous de girofle, pour les yeux
- 3 - 4 brins de romarin frais, pour les bois, coupés en morceaux (environ 3-4 cm)
- 8 canneberges fraîches, pour les nez
L'assemblage
- 300 g de glaçons
- 1000 g de soda au gingembre, réfrigéré
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 507.3 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 18.1 mg
Alternatywne przepisy
Steaks de poulet au paprika, coleslaw maison
25min
Couscous aux légumes
40min
Risotto de petites pâtes aux crevettes
25min
Bolognaise express
20 min
Baci di dama (Baisers aux noisettes)
30min
Pain banique
Brak ocen
Enchiladas au poulet
40min
Chips de légumes au four (TM6)
1u. 45min
Crème de petits pois
40min
Virgin caïpirinha
15min
Roulades de frittata
55min
Purée de légumes racines au romarin
45min