
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
-
250
g de canneberges fraîches ou surgelées
lub 250 g de fruits rouges surgelés variés - 80 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
Les décorations
- 8 guimauves blanches
- 16 clous de girofle pour les yeux
- 3 - 4 brins de romarin frais pour les bois, coupés en morceaux (environ 3-4 cm)
- 8 canneberges fraîches pour les nez
L'assemblage
- 300 g de glaçons
- 1000 g de soda au gingembre réfrigéré
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 121.3 kcal / 507.3 kJ
- Białko
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 18.1 mg