Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
Le pesto rouge
- 30 g de tomate séchée à l'huile
- 30 g de basilic frais
- 50 g de pignons de pin
- 2 gousses d'ail
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 70 g de sauce tomate
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
L'assemblage
- 100 - 125 g de mozzarella, en pièces tranches
-
60
g de jambon de bœuf cecina, coupé en fines tranches
lub 60 g de bresaola, coupé en fines tranches - 30 g de roquette
- huile d'olive extra vierge, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5468.6 kJ / 1307 kcal
- Białko
- 48.7 g
- Węglowodany
- 116.1 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 2023.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata au chorizo
50min
Œufs cocotte façon chakchouka
35min
Pâtes crémeuses aux crevettes cajun
30min
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30min
Sarcives au porc
1h 35min
Salade de pastèque, burrata et pesto de menthe
20min
Diamants cacao-tonka
35min
Rolls à la pistache
2h 20 min
Patates douces farcies, coleslaw et mayonnaise banane-sriracha
50min
Salade thaïe, vinaigrette aux cacahuètes
30min
Palmier pesto rosso
45 min
Salmorejo (crème espagnole à la tomate)
10min