Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons

Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons

4.3 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Brokkoliröschen
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 EL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    450 g
  • Sahne
    100 g
  • Gorgonzola in Stücken, und etwas mehr zum Garnieren
    80 g
  • Vollkornbrot in Würfeln, geröstet
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 313 kcal / 1309 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 362 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...