Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 500 g Brokkoliröschen
-
1
EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 450 g Wasser
- 100 g Sahne
- 80 g Gorgonzola, in Stücken, und etwas mehr zum Garnieren
- 60 g Vollkornbrot, in Würfeln, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Spargel-Rucola-Suppe
40min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 godz.
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
45min
Gelbe Paprikacremesuppe
25 min
Rucola-Feta-Suppe
35 min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
40min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 min