Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Walnusshälften
- 2 - 3 Stängel Minze, abgezupft
- 15 g Balsamico, dunkel
- 20 g Öl
- 20 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Erythrit
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 250 g Rote Bete, gegart, in Stücken
- 10 g Kürbiskerne
- 150 g gemischter Blattsalat, grob zerzupft
- ½ Birne, reif, in Scheiben (ca. 140 g)
- 80 g Hirtenkäse, light, grob zerbröselt
- 100 g Granatapfelkerne (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme
15 min
Lauwarmer Antipasti-Salat
45 min.
Spargel-Erdbeer-Salat
1h 35min
Bohnensalat mit Lammkoteletts
50 min.
Spargel-Rucola-Salat mit Erdbeeren an Orangensauce
40 min.
Salat mit Ziegenkäse und geröstetem Cashew-Dressing
25 min.
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 min.
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25 min.
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 min
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 min.
Mediterraner Kartoffelsalat
1h 10 min.