Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 600 g Brokkoli, in Röschen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Wasser
- 60 g Vollkornbrot, in Würfeln (1 cm)
- 10 g Olivenöl
- 100 g Sahne
- 80 g Gorgonzola, zerkrümelt, und etwas mehr zum Garnieren
- 2 Prisen Pfeffer zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min.
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips
30min
Kräuter-Knoblauch-Cremesuppe mit Schnecken
45 min.
Sahne-Grießpudding
20 min.
Kopfsalat-Suppe
30min
Blätterteig-Möhren
40 min.
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 min.
Spanische Tortilla
45 min.
Neue Kartoffeln mit Lachscreme
50 min.
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40 min.
Rucola-Feta-Suppe
35min