Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 250 g Staudensellerie, in Stücken (2 cm)
- 15 g Öl
- 50 g Mandelmehl
- 350 g Ajvar
- 600 g Wasser (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Oregano
- 1 TL Paprika de la Vera
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Sahne
-
400
g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
lub 400 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Kichererbsen-Topf mit Hackfleisch
25 min
Ungarische Pilzsuppe
30 min
Rindfleischsuppe
40min
Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf
1 godz.
Porree-Mais-Suppe mit Schinken
35 min
Thunfischpizza quattro stagioni
1 godz.
Linsen-Pilz-Suppe
1 godz.
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45min
Rotkohlcremesuppe
40min
Weißkohl-Fenchel-Topf mit Lachsfilet
40min
Rucola-Feta-Suppe
35 min
Gyros-Paprika-Suppe
30 min