Linsen-Pilz-Suppe
TM6

Linsen-Pilz-Suppe

4.3 ( 472 oceny )

Składniki

  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
  • 60 g Zwiebeln halbiert
  • 830 g Wasser
  • 300 g frische Pilze in Stücken (2 cm)
  • 20 g Öl
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 250 g rote Linsen, getrocknet
  • 20 g Tomatenmark
  • 1 TL Curry
  • 1 Prise Cayenne-Pfeffer
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 200 g Sahne
  • 2 Stängel Petersilie abgezupft, gehackt, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
497 kcal / 2077 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
268 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy