
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt
- 60 g Zwiebeln halbiert
- 830 g Wasser
- 300 g frische Pilze in Stücken (2 cm)
- 20 g Öl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g rote Linsen, getrocknet
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Curry
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Sahne
- 2 Stängel Petersilie abgezupft, gehackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 497 kcal / 2077 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 268 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ungarische Pilzsuppe
30 min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 min
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 min
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2 godz. 30 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 godz.
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45 min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 min
Curry-Kartoffel-Suppe
35 min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 godz.