Champignon-Porree-Cremesuppe
TM6

Champignon-Porree-Cremesuppe

4.3 (86 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • 300 g Champignons, in Stücken
  • 100 g Porree, in dünnen Ringen (2-3 mm)
  • 600 g Wasser
  • 200 g Schmand
  • 20 g Speisestärke
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 10 g Öl
  • 50 g geräucherter, roher Schinken, mager, in kleinen Würfeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1063 kJ / 254 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy