Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle

Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle

4.5 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier
    6
  • Wasser zum Auffüllen
  • Dill abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    8 Stängel
  • Kefir
    1000 g
  • Rote Bete, gegart in Stücken
    500 g
  • Salz
    1 - 2 TL
  • Pfeffer
    ½ - 1 TL
  • Crème fraîche
    200 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2
  • Salatgurke in Würfeln (5 mm)
    200 g
  • Forellenfilets, geräuchert
    200 g
  • frischer Meerrettich fein gerieben
    2 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 480 kcal / 2007 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 353 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...