![Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8784aa2240443d734693b2c1b540d15/Derivates/3f8152a431b8f5c6a34ec3e165e4d925f397005f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier
- Wasser zum Auffüllen
- 8 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1000 g Kefir
- 500 g Rote Bete, gegart, in Stücken
- 1 - 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer
- 200 g Crème fraîche
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 200 g Salatgurke, in Würfeln (5 mm)
- 200 g Forellenfilets, geräuchert
- 2 TL frischer Meerrettich, fein gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 353 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldorfsalat mit Eiern
45min
Rosenkohlcremesuppe
45min
"Pastanaken" mit angedämpftem Gewürz-Lachs
1u. 30min
Fenchel-Sellerie-Salat
15min
Fisch-Gulasch mit Tomaten und Möhren
45min
Radicchio-Salat mit Kiwi und Cranberrys
10min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1u.
Rote-Bete-Suppe mit überbackenem Baguette
50 Min
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1u. 30min
Limetten-Maissuppe
40min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35min
Gurken-Lachs-Ragout
30min