Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier
- Wasser zum Auffüllen
- 8 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1000 g Kefir
- 500 g Rote Bete, gegart, in Stücken
- 1 - 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer
- 200 g Crème fraîche
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 200 g Salatgurke, in Würfeln (5 mm)
- 200 g Forellenfilets, geräuchert
- 2 TL frischer Meerrettich, fein gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 353 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Sellerie-Salat
15 min
Gelbe Gazpacho mit Bacon-Chips
30min
Thai-Melonensuppe
4h
Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata
6h 25min
Kopfsalat-Suppe
30min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35 min
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1 Std.
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
35 min
Rotkohlcremesuppe
40 min
Rote-Bete-Suppe mit überbackenem Baguette
50 min