Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 50 g Zwieback, in Stücken
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Fenchel, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Sellerie, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 50 g Speckwürfel
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt
- 2 Zweige Thymian
- 300 g Salsiccia, in Scheiben (1 cm)
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 20 g Crema di Balsamico
- 50 g Butter, in Stücken
- 350 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2775 kJ / 663 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1376 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16h 50min
Irischer Lammeintopf
3h 30min
Dicke-Bohnen-Chorizo-Eintopf
50min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min
Weißkohl-Fenchel-Topf mit Lachsfilet
40 min
Italienischer Linseneintopf
1 Std.
Wirsing-Eintopf
40 min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1 Std.